Kardemommekringler
ca. 24 fremragende kringler!
Ingredienser
- 50 g. gær
- 110 g. sukker
- 125 g. smør
- 3,3 dl. mælk
- ca. 600 g. mel
- 2 tsk kardemomme
Sådan!
- Gæren udrøres i den lunkne mælk, sukker og smør tilsættes.
- Bedst er hel kardemomme hvor de sorte korn kværnes i en morter eller lign. Alternativt bruges stødt kardemomme.
- Melet tilsættes. Start med 2/3 af melet og tilsæt resten lidt ad gangen til dejen lige akkurat slipper bordpladen, men stadig føles klæbende.
- Dejen formes straks til 24 kringler der sættes til hævning et lunt sted i ca. 40 min. eller dobbelt størrelse så de føles bløde og lune.
- Bages ved 235 grader i 7-8 minutter.
Bitmand - a self-proclaimed Internet Enthusiast!